Geroosterde platte kip met kruidenboter vulling

Heerlijk malse kip.... ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken.

 

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4 personen

 

Wat heb je nodig?

BBQ (met deksel)
Gevogelte schaar
Kernthermometer
Rookhout chips/chunk

 

Ingrediënten:

Hele kip ongekruid 1,2 kg
Roomboter 75 gr
BBQ kruiden 2 el
Peterselie 4 el
Knoflook 1 teentje

 

Voorbereiding:

* Verwijder met een gevogelte schaar of een scherp mes de ruggengraat aan de achterkant van de kip. Draai de kip om en druk een keer stevig bovenop tussen de borst totdat je een knak hoort. De kip kan nu mooi plat liggen waardoor deze perfect gelijkmatig zal garen.
* Meng de roomboter (kamertemperatuur) met 1 el BBQ kruiden, 4 el vers gehakte peterselie en 1 teentje geraspte knoflook.
* Door voorzichtig met je handen tussen het vel van de kip en de borst filets te gaan creëer je ruimte om daar de kruidenboter tussen te duwen.
* Als de kruidenboter onder het vel zit kan je de rest van de kip rondom met de overige BBQ kruiden bestrooien.
* Leg de kip op een rooster in de koelkast en laat onafgedekt minimaal 2 uur liggen zodat het vel goed kan uitdrogen, dit zorgt voor een knapperiger velletje op het einde!

 

Bereiding:

* Maak de BBQ klaar voor indirect grillen bij een temperatuur van 150 tot 170 graden celcius. Voeg een blokje (fruit) hout of houtsnippers toe aan de kolen en leg de kip met de borst filets naar boven op het rooster. Steek een kernthermometer in de borstfilet en laat de kip garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
* Haal de kip voorzichtig van het rooster en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd de kip in delen en serveer met bijvoorbeeld zelfgemaakte friet en komkommer met tomaat.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.