Lamskebab met een oosters tintje

Als je van lamsvlees houd, of gewoon gek bent op gegrild vlees moet je dit zeker eens proberen! Het gehakt gekruid met onder andere Ras el Hanout geeft het dat oosterse tintje, dat erg goed past bij lamsvlees. Geserveerd met pitabrood of naanbrood, een frisse yoghurt-muntsaus en wat (gegrilde) groenten maakt het een heerlijke en complete maaltijd.


Ingrediënten kebab:

500 gram lamsgehakt

1 el. Ras el Hanout kruidenmix

2 teentjes fijngesneden knoflook

1 el. fijngesneden peterselie

Snufje zout en peper

6 middelgrote (houten) spiesen

 

Ingrediënten yoghurt-muntsaus:

400 ml griekse yoghurt of volle kwark

2 el. fijngesneden verse muntblaadjes

2 tl. SPG (zout/peper/knoflookgranulaat)

Scheutje citroensap

Bereiding:
2 tot 4 uur voordat de kebabs op de bbq gaan meng je in een grote kom het gehakt met de andere ingrediënten en verdeel je het in 6 gelijke delen. Kneed het gehakt om de spiesen en druk stevig aan. Nu kunnen de kebabs afgedekt in de koelkast een paar uur mooi alle smaken van de kruiden opnemen.

Ca. een uur vóór het grillen kunnen de kebabs uit de koelkast en op kamertemperatuur komen. Een half uur van tevoren stook je de bbq op tot ca 200 graden, als deze temperatuur is bereikt kunnen de kebabs gegrild worden boven direct vuur.. Blijf draaien om te voorkomen dat het vlees verbrand door de vlammen die kunnen ontstaan. Bij een kerntemperatuur van 55-60 graden is het vlees het lekkerst en nog mooi rosé van binnen.

Serveer met pita brood of naanbrood, de yoghurt-muntsaus, gegrilde courgette, rode ui ringen en tomaat. Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.