Kipsaté

Wie houd er nu niet van een goede kipsaté?! Makkelijk te maken en je maakt er hele volksstammen blij mee.
Dit recept is mijn variant van de befaamde Indische saté ayam.
2 dingen zijn heel belangrijk en dat is dat je kipdijfilet gebruikt en geen gewone kipfilet omdat die laatste veel sneller droog word. Het 2e is dat je een goeie marinade gebruikt en laat ik daar nu net een heerlijk recept voor hebben!

Wat heb je nodig?

Satéstokjes
Ziplock zak
Kipdijfilet (per stok ca 100 gr)
Marinade:
Voor 1 kilo Kipdijfilet
10 el ketjap manis
4 teentjes knoflook fijngesneden of 3 teentjes geperst
Scheutje olijfolie
Scheutje citroensap
1/2 el sambal oelek
2 el bruine suiker
4 tl koriander (ketoembar)
2 tl komijn
1 tl gemalen zwarte peper

Voorbereiding:

Week de satéstokjes in een schaal water, minimaal een uur voordat je de kip erop rijgt. Hiermee voorkom je dat de stokjes snel verbranden bij het grillen.
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed samen in een kom.
Snijd vervolgens de kipdijfilet in gelijke blokjes van ca 3x3 cm en doe ze in een grote ziplock zak en giet daarna de marinade erbij. Sluit de zak waarbij je zoveel mogelijk lucht eruit laat. Meng nog even goed door elkaar en leg de zak in een ruime schaal in de koelkast. Laat nu 2 tot 4 uur marineren (langer kan ook) en keer de zak een paar keer.

Bereiding:

Een uur voordat je de saté gaat grillen haal je de kip uit de koelkast en de stokken uit het water. Dep de stokken droog en rijg de stukken kip erop, eventuele kleine losse stukjes kip kun je gewoon een keer extra over de punt van de stok prikken.
Maak de bbq klaar voor directe bereiding op ca 200 °C. Dep de overtollige marinade van de satéstokjes met wat keukenpapier zodat er niet teveel in het vuur druipt, dit kan vlammen veroorzaken.
Grill nu de kipsaté en draai regelmatig om verbranding te voorkomen. Iets hoger boven de kolen werkt het beste, en als je een plek hebt waar geen kolen onder liggen kun je daar stokjes leggen die verder zijn gegaard dan anderen. Bij een kerntemperatuur van 75 graden kan de kipsate van de bbq.
Serveer met een lekkere satésaus, gebakken uitjes en bosui.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.