Gerookte kip hapjes met spek

Een lekker borrelhapje van de bbq die eenvoudig en snel te maken is waarbij je moet oppassen dat je niet je vingers erbij opeet!

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

2 grote kipfilets

10 plakken ontbijtspek

bbq rub

gedroogde oregano (optioneel)

rookhout

Voorbereiding:

Als eerste zorg je dat de kipfilets ongeveer overal even dik zijn. Dit kan je doen door kleine sneetjes in de lengte van het vlees te maken (vlinderen). Dan verdeel je de kipfilets in stroken en daarna in langwerpige stukken die net iets langer zijn dan de breedte van een plak ontbijtspek. De kipstukjes met bbq rub bestrooien, zorg ervoor dat ze mooi rondom bedekt zijn met de kruiden. De plakken ontbijtspek door de helft snijden, zo is er voor elk stukje kip een half plakje spek. Op deze manier heb je een mooi dun laagje spek wat lekker krokant kan worden. Rol het spek om de kipstukjes heen en bestrooi als laatste het spek met wat gedroogde oregano. Sateprikkers zijn niet nodig, het spek zal vanzelf aan elkaar blijven plakken als je het een beetje aandrukt.                 

Bereiding:

De bbq voorbereiden voor een indirecte bereiding en een temperatuur van 140/150  ̊C. Haal de kiphapjes minimaal een half uur vantevoren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Als de bbq op temperatuur is voeg je wat rookhout toe aan de kolen, dit kan een grote hand chips zijn of een kleine chunk. Fruithout zoals appel of kers is hierbij lekker. Bij een kerntemperatuur van 72 graden is de kip gaar en kunnen de hapjes van de bbq om direct geserveerd te worden. Deze temperatuur zal na ongeveer 35 minuten bereikt zijn. Ik heb ervoor gekozen om na 25 minuten de temperatuur van de bbq nog wat te verhogen naar ca. 170 graden om de spek nog wat krokanter te krijgen wat ik persoonlijk erg lekker vind. Kortom een eenvoudig en snel te bereiden hapje wat bovendien erg lekker is, maken dus!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.